Големи стайни растения с големи листа

Днес големите стайни растения не са лукс, а нормално явление. Можете да отгледате гигант у дома и да украсите с него голяма стая, за да подобрите микроклимата и емоционалната среда. Има много опции за копия, всичко зависи от личните предпочитания и желаните параметри. Големите стайни растения не изискват специфични грижи, а напротив, те са предимно минимални в своите нужди.

Големи големи стайни растения

Хубаво е да влезете в просторна стая и да намерите там не само красиви мебели, но и възхитително растение, което напълно отговаря на размерите на стаята. В допълнение към естетическото удоволствие, гигантите изпълняват много полезни функции: почистват въздуха от прах, токсини, премахват въглеродния диоксид.

Разнообразие от големи стайни цветя

Забележка! Първоначално гигантите са били разположени на обществени места и офиси, за да наситят въздуха с кислород и да създадат емоционална среда.

Големите стайни растения са се превърнали в неразделна част от модерен офис, зимна градина, домашна оранжерия, голям коридор и кът в кабинета. Особено популярни са разнообразните длани и чудовища. Тази мода е от значение поради необичайните форми и цветове на листата при тези видове.

Разнообразие от гигантски цветя

Високи стайни растения

Високите стайни растения имат няколко особено популярни вида, които могат да се използват за декорация на интериора на дома или офиса. Сред "гигантите" има разновидности на палми, фикуси, хибискус и така нататък.

палми

Нецъфтяща версия на високи растения за стая е палмово дърво. Има няколко вида, които могат да бъдат поставени на закрито:

  • арекова;
  • Палма Кентия;
  • палмово дърво конска опашка.

Огромна палма във вътрешността на стаята

Има и други видове, видове закрити палми, които ще се впишат в дизайна на стаята или ще украсят зимната градина, оранжерията.

Забележка! Палмовото дърво може да има храстовиден или дървовиден ствол, много зависи от естественото местообитание.

Фикуси

Фикусите имат много разновидности, сред които има екземпляри, достигащи височина над 1,5 м. Такова растение се оценява заради своята непретенциозност и висока степен на оцеляване при всякакви условия. Най-забележителният вариант сред фикусите по отношение на растежа е именно каучуковото дърво.

Хибискус или китайска роза

Хибискусът има друго име за китайската роза, тъй като цветята му много приличат на малките пъпки на „царицата на цветята“. Но много производители твърдят, че пъпките са по-скоро като камбана по форма и размер.

Огромен хибискус за стаята

Хибискус може да бъде безформен храст с огромна височина и ширина. Поради бързия си растеж и разклоняване короната на хибискус може да се образува чрез резитба. Оказва се красив цъфтящ храст или дърво.

Стайни растения и цветя с големи листа

Стайните цветя с големи листа са не само красиви, но и полезни. Огромните листови плочи могат да изпълняват много функции:

  • привличане и събиране на прах;
  • произвеждат много кислород;
  • абсорбират токсини;
  • освежете въздуха.

Стайни растения с огромни листа

Всеки висок закрит вид с големи листа и цветя ще свърши работа. Най-популярни са: монстера, фатсия, кротон и много други.

Монстера

Монстера е най-популярното стайно растение, което има издълбани листа. Определени видове могат да бъдат храсти или дървета, чиято корона е покрита с плюшени листа. Родом от тропическите гори е доста любител на сянката, обича влагата и светлината.

Забележка! При идеални климатични условия може да нарасне до 2,5 м височина.

Фатсия

Fatsia е растение, което има огромни листа, които приличат на отворена длан. Издънките нарастват до 1,5 м дължина само за няколко седмици и след това се забавят. Самият лист е петнист.

Фатсия за стаята

Плочата е светло зелена с бели ивици. Растението не обича много светлина, предпочита прохлада и умерено поливане.

Кротон (кодиум)

Кротон може да се нарече и кодиум. Много мрачно цвете с цветни листа. Ако искате да направите интериора по-ярък, тогава трябва да го изберете. Листата са продълговати овали. Те могат да бъдат боядисани в жълто, червено, оранжево и всеки друг нюанс. На плочата се вижда ярка мрежа от вени.

Вътрешни подови цветя

Някои големи стайни растения са инсталирани в саксии на пода. Гигантски екземпляри се използват за украса на стаи с огромни площи. Тази техника е от значение, ако трябва да освежите интериора или да запълните свободно пространство.

Открити непретенциозни цветя

За ваша информация! Подовите цветя, дори с малки размери, трябва незабавно да бъдат изложени надолу. В противен случай за растението ще бъде трудно да се адаптира към такова място по-късно.

Вътрешните подови цветя са много издръжливи и не търсят пряка слънчева светлина. Важно е да се извършва качествено и своевременно поливане, пръскане на короната и избърсване от прах.

Хризолидокарпус Арека

Chrysolidocarpus Areca е вид закрита палма, която има впечатляващ външен вид. Дългите стъбла се превръщат в огромни листа, които приличат на много тесни пера. Има повече от 50 разновидности на растенията и всеки вид може да достигне височина над 5 м. Саксия с буйни палмови храсти ще бъде отлична декорация за работен интериор.

Драцена

В много офиси можете да намерите драцена, която украсява залата. Прилича на растение от палмово дърво с остри и дълги листа, стърчащи във всички посоки. Багажникът е подобен на дърво, чиста форма без клони.

Драцена в саксии

Драцените се засаждат в огромни саксии, които за предпочитане трябва да се поставят на пода. Такова засаждане е от значение за растението, тъй като височината му може да достигне около 2,5-3 m.

Важно! Предпочита умерен микроклимат, но задължително изисква често поливане и пръскане.

Ховеа

Hovea е уникален вид палмово дърво, което има положителни качества по отношение на растежа, развитието, външния вид и грижите. Достига багажника 1,5-2 m.

Важно! Ако организирате висококачествени грижи за растението, тогава листата и багажникът ще растат много бързо и цветът им ще стане по-наситен.

Можете да инсталирате саксия с ховея във всеки ъгъл на стаята, тъй като тя няма специални изисквания за степента на осветеност и високата температура на въздуха. Изумрудено зелените листа изискват периодично пръскане, за да се премахне излишния прах.

Монстера Делисиоза

Този вид растение се различава от останалото чудовище по фигурата на платинени листа. В природата тя достига диаметър 60-70 см. В една стая такива гигантски размери не могат да бъдат постигнати, дори и с най-внимателна грижа. Но диаметърът може да бъде около 50см.

Монстера Делисиоза

На младите листа с овална форма на разстояние няколко сантиметра от ръба първо се появяват дупки, които, докато растат, започват да режат „платното“. Резултатът е разделение.

Големите стайни цветя имат впечатляващо разпространение сред любителите на флората. Цветарите обожават такива екземпляри заради тяхната непретенциозност, размер, текстура. Те лесно се вписват във всеки интериор; въз основа на тях е лесно да се създават живи композиции. Има огромно разнообразие от видове и сортове, всеки от които има разлика в структурата на ствола и листата.

гост
0 коментари

Стайни растения

Градина