Филодендрон Цвете Имперско Червено, Джунгла Буги, Минарум, Лацерум, Имперско Зелено

Цветето филодендрон е модерно растение, което се вписва идеално във всеки декор. Такава гъвкавост е възможна поради голямо разнообразие от форми и размери на листата, техния цвят. Размерите на самото растение също могат да бъдат различни, всичко зависи от вида. Цветарите използват естествени и хибридни сортове, които могат да се използват за оформяне на композиции и зелени ъгли. Често копие се използва като единична декорация на первази или стаи.

Цвете филодендрон

Растението принадлежи към семейство Aroid. Филодендрон ясно се различава от другите стайни цветя по своя размер, цвят и форма на листата.

Забележка! Един храст, пълзяща лоза или голямо дърво от всякакъв вид са безвредни сами по себе си, но сокът е много отровен. Може да увреди и възпали лигавиците.

Растението от този тип е популярно поради непретенциозните си грижи и огромен размер.

Външен вид на растението

Описание на растението

Има много разновидности на цвете, сред тях има епифити или полуепифити. Някои екземпляри изхвърлят цвете на ухото.

За ваша информация! Цъфтежът се извършва само у дома, в природата, екземплярите не цъфтят.

Ако разгледаме описанието на вътрешни и горски екземпляри, тогава тук значителната разлика е размерът на листата и стъблото на растението. Домакинствата имат малка корона и листа. А в природата багажникът или лианата може да достигне няколко метра и има огромни листа.

Разнообразие от филодендрон

В широколистните пазви на всеки елемент се развиват въздушни корени, които са прикрепени към опората и поддържат основата на растението. Най-развити са такива корени в лианите. Процесите от този тип не могат да бъдат премахнати, препоръчително е тези части да бъдат вързани или насочени към опората.

Естествена зона на разпространение

Можете да намерите цвете в тропическите гори на Южна Америка близо до заливните реки, езера и в подножието. Името "Филодендрон" се превежда от гръцки като "дърво на любовта". Тук растението се развива бързо и расте до впечатляващи размери, поради което Филодендрон неофициално е наричан „кралят на джунглата“.

Естествен прираст

Популярни сортове

Понякога изборът е труден, но има няколко опции, които са особено популярни. Най-широко отглежданите сортове са:

  • зачервяване;
  • катерене;
  • брадавица;
  • елегантен.

Въпреки че сортовете могат да бъдат изброени безкрайно. Всяка категория има много подвидове и сортове. Всяка опция се различава по външен вид и вид лист, неговия цвят.

Филодендрон: е растението, подходящо за дома

Много производители обичат да поддържат този тип къщи, особено ако стаите са просторни и изискват пълнене.

За ваша информация! Обикновено Филодендрон се използва за украса на стълбища, зимни градини и офиси.

Филодендрон у дома

Ако къщата е малка, но искате да засадите зеленина на перваза на прозореца и няма време да се грижите за цветето, тогава можете да изберете сорт с малка надземна част.

Разнообразие от видове и сортове

В природата се отличават над 900 растителни вида. Сред тях има тревисти, дървовидни и лиановидни цветя. Има още повече сортове за разплод, всяко копие изисква свои условия за отглеждане и отглеждане.

Забележка! Трудно е да се определи точно броят на отглежданите варианти на растения, тъй като от 18-ти век. имаше объркване в присвояването на имена. Все още има объркване в дефиницията на имената и класификацията, поради което дори на един вид могат да бъдат присвоени повече от 3-5 имена.

Ползи от Филодендрон

В допълнение към шикозния си вид, растението притежава редица полезни свойства, които се оценяват от производителите на цветя и ботаниците заради тяхната уникалност:

  • поради своята жизнена дейност, той може да почисти въздуха в стаята от формалдехид;
  • листата имат антимикробни свойства. Броят на патогените е значително намален;
  • активно регулира влажността в помещенията. Произвежда много кислород.

Цветарски ревюта

Много производители предпочитат този вид растения, ако трябва да създадете красива композиция. Плюс това, опитни животновъди подчертават, че са необходими минимални грижи, а резултатът от растежа и развитието е просто великолепен.

Отзиви на цветарите за външния вид

В малцинството има отрицателни отзиви, които показват, че листата могат постоянно да пожълтяват и да изсъхнат. Това може да се случи поради много причини, но не е трудно да се отстранят.

Популярни сортове

Най-често производителите на цветя започват следните сортове:

Филодендрон Сканденс

Това е катерещо растение с гъвкави стъбла, които процъфтяват на сянка и полусянка. Лианоподобните процеси са плътно покрити със сърцевидни листа, всяка с дължина около 6-12 см. Повърхността им е лъскава и гладка.

Филодендрон Атом

Много причудлив сорт. Стъблото на екземпляра е късо и изправено. Листата приличат на длан с пет клона, краищата са вълнообразни. Оцветяването е ярко зелено, текстурата е гладка, така че зеленината има лъскава повърхност.

Филодендрон Медуза

Това е подвид зачервен филодендрон. Листата са плътни с жълтеникав оттенък. Този цвят контрастира необичайно с червените стъбла и жилките на самото листо.

Забележка! Грижата за Medusa е лесна, но понякога нуждата от засилено осветление може да бъде проблем, така че ще трябва да инсталирате специални лампи за осветление.

Филодендрон Бурле Маркс пъстър

Това е кълбо от листа със стъбло, което ефективно се разклонява. Листата са яркозелени с лъскава основа. Сортът е непретенциозен, расте бързо и се размножава лесно. Перфектно запълва интериора на стаята със своите размери.

Филодендрон Кобра

Това е лиана, при която стъблото се разпространява и образува малък полегнал храст. Листата са тъмнозелени на цвят, но на повърхността има бели ивици с дължина 10-20 мм. Те достигат дължина 16-25 см. Името е получено от подобна форма на ствола, напомняща на стойка на кобра.

Филодендрон Имперски червен

Това е малък храст с укорочени стъбла и листа, растящи от една розетка. Короната е представена от екземпляри с форма на сърце, които имат подчертан червено-бургундски цвят. Сортът е класифициран като вид стайно растение с ефектна текстура.

Имперско червено

Булоджи от джунглата на Филодендрон

Това е полуепифит, който има твърда дръжка с плътна структура.Короната е с овална форма с многобройни разфасовки, завършващи с остри върхове. Цветът е тъмно зелен.

Филодендрон Минарум

Това е представител на стаята, не много голям. Надземната част е представена от релефни или къдрави листа с ярко зелен цвят.

Филодендрон лацерум

Красиво и необичайно растение. Листата му растат направо от земята. Плочата е разделена на сектори с малки разрези, така че цветето има популярно име - врязано.

Lacerum в саксия

Philodendron Imperial Green

Малък храст, на стъблото на който листата образуват малки розетки. Формата наподобява овал, структурата е плътна, има лъскав блясък. Идеален за засаждане на перваза на прозореца или в малка стая.

Филодендрон Червен Изумруд

Принадлежи към вида зачервяване и е мощно растение с продълговати широколистни плочи, по които има малки разрези за разделяне на сектори.

Филодендрон Медиопикт

Отнася се за сорта дъждобран. Цветът на леторастите прилича на кехлибар, който блести на слънце от жълто до тъмно зелено. С течение на времето тази функция изчезва. Именно поради това се появи второто име - филодендронът натка слънце.

Филодендрон Сребърна кралица

Малък ствол, подобен на дърво, върху който са разположени гъсти зелени листни плочи. Вените напълно липсват, така че външният вид е елегантен.

Оригинален сорт растения

Филодендрон Бургундия

Твърдо, ниско стъбло, което се формира от средно големи листа (10-16 см дължина). Тъмнозелената текстура с червен оттенък прави растението уникално в сравнение с други разновидности на тази култура.

Филодендрон Бял съветник

Това име е получил заради необичайния трицвет, който присъства в цвета на надземната част: жълтеникав, бял и светло зелен.

Филодендрон Розова принцеса

Това е малък храст, който има леко червеникави листа и стъбла. С течение на времето цветът става по-еднороден и придобива розов оттенък.

Външен вид на розовата принцеса

Филодендрон Тортум

Това е храст с мощни издънки, които са лапи с 12-20 крайника. Именно те образуват листа, който се състои от тесни плочи.

Филодендрон във формата на сърце

Приема формата на ампелно растение, ако се формира короната. Надземната част има наситен зелен цвят. Широколистните плочи и стъблото са леко космат, което подобрява тактилните усещания.

Филодендрон златисто черен

Отличителна черта е размерът на платинения лист. Листът расте до 80 см и има продълговата форма с остър връх. Вените са жълти, а основата е изумрудена с преход в червено.

Красив външен вид

Philodendron Giganteum пъстър

Пъстрата версия на сорта Giganteum прилича на водна лилия, която има петна от бели и жълти цветове по целия периметър на плочата. Външно изглежда като малък храст. Оригиналният цвят е отличителна черта на представения образец.

Филодендрон Бял рицар

Растението прилича на лиана, по периметъра на която има листа с дебелина повече от 2 мм. Плочата има изумруден цвят с минимално количество бели петна по периметъра им. Дължината на къдравото стъбло може да достигне няколко метра.

Филодендрон Мамей

Вътрешната версия на филодендрона е растение с оригинална форма на листа. По време на вегетацията настъпва цъфтеж, който представлява розетка с няколко пъпки.

Philodendron Cruentum

Лъскавият ефект, който произвежда широколистната плоча, и малкият размер на храстовидното растение радват много опитни градинари. Листата са зелени отгоре, а лилави отдолу.

Филодендрон Андре

Всеки лист е дълъг около 6 см. Лиана има много крехко стъбло, което не се различава по пластичност. Ефективността се крие само в цвета.

Персонализираният изглед на Андре

Филодендрон Трипартитум

Рядък сорт, при който въздушната част е храст. Стъблата излизат направо от земята и имат листа с три отделения чак до основата. Оттам идва и името на вида.

Домашният и дивият филодендрон се различават един от друг само по размера на надземната част и широколистната плоча. В природата има много видове и сортове растения и още повече екземпляри за размножаване. Поради разнообразието на външния вид и размера, производителите на цветя използват този вариант на растението за вътрешна декорация.

гост
0 коментари

Стайни растения

Градина