Как се казва вътрешното цвете на любовта, което носи щастие в къщата

Стайните цветя са отговорни за много области на личния живот. Сред тихия свят на растенията има специален вид, наречен вътрешно любовно цвете. Влиявайки на енергията на хората, те формират атмосфера на хармония, уважение, любов, създавайки специален микроклимат. Наличието на такива растения помага на двойките да поддържат щастие.

Цвете на любовта, семейното благополучие

Можете да украсите дома си с букети от отрязани цветя. Но въздействието върху атмосферата в дома ще бъде различно.

Основният елемент на цветята, които носят любов, богатство, щастие, е коренът. Тя ви позволява да регулирате процеса на възобновяване на растенията.

Любов цвете картина

Листата се считат за постоянен орган на растящ храст. Пречистват атмосферата у дома. Много видове любовни цветя имат листа, които наподобяват формата на човешко сърце. Цветята им са ярки, нежни. Голям, малък, но винаги загадъчен, красив.

За справка: списъкът с растения, които носят просперитет, успех в бизнеса, любов, се формира в продължение на два века.

Модата за стайни растения, които носят щастие и благополучие в къщата, се променя периодично. Има видове, от които се създават шедьоври на бонсайското изкуство, композиции, съответстващи на учението на фън шуй и прости цветни ансамбли.

Видове цветя, които носят щастие и благополучие в къщата

Всеки човек мечтае да създаде добри, хармонични взаимоотношения в къщата, не обременени от постоянното търсене на пари. Някои го намират за относително просто. Други имат трудности и се борят с тях дълго време. Растенията, изброени по-долу, могат да помогнат за възстановяване на енергийните резерви, да донесат успех и благополучие.

Пазители на семейното огнище

 • Айхрисон

Иначе растение от семейство Толстянкови се нарича „дървото на щастието, любовта“ и се избира като подарък за нови заселници.

Според вярванията на много народи, това помага да се запазят силни семейни отношения в продължение на много години, изпълнени с хармония и любов.

Това се дължи на жизнеността на растението в дивата природа: храстът се чувства добре дори в скалите. Той надеждно въвежда мощна енергия в атмосферата на щастлив дом.

Растението прилича на малък храст (висок до 30 см) с дебело стъбло, кръгли листа, наподобяващи формата на човешко сърце. Сянката на листата може да бъде светло зелена, тъмно зелена. На повърхността има петна с различен цвят.

Aichrizon цвете

 • Спатифилум (Spathiphyllum)

„Женското щастие, символ на любовта“ изумява с необичайния си външен вид.

Белите листа, като украсени платна, помагат на семейния кораб да плава само по щастливо, спокойно море. Грижата, взаимното уважение, щастието да бъдем внимателни родители се осигуряват от тихата подкрепа на растението.

Внимание! Смята се, че спатифилумът ще действа особено силно, ако растението е защитено от известния "мъжки покровител" Антуриум.

Спатифилум

 • Виолетка (Виола) "Матници"

Материите (като символ на истинската любов) създават вълшебна аура на комфорт и мир. Растението е истински семеен миротворец, създаващ атмосфера на празник и щастие.

Колкото по-щастливо е семейството, толкова по-пищни цъфтят теменужките. Те изумяват със сини, бели, пурпурни, червени, розови капачки с нежни цветове.

Теменужки

 • Хризантема (хризантема)

Семейните отношения преминават през етапи от своето развитие. Не винаги е само радост, забавление. Във всеки дом има тежки моменти, придружени от униние, лошо настроение, негодувание, разочарование.

Магическо растение, дошло от регионите на Далечния изток - Хризантема помага да се победят, да се поддържа правилен, надежден ритъм на живот.

Тя възкресява и поддържа нежните, романтични чувства на вечна, вярна любов. Членовете на семейството се връщат към спокойствие, увереност, желание да се угодят един на друг. Жълтите хризантеми имат силно влияние на любовната сила.

Стайни хризантеми

 • Хлорофитум

Известен още като „Булка за воал“, „Паяк“, „Зелена лилия“, „Спрей от шампанско“, „Семейно щастие“. Цветето е лесно разпознаваемо по буйните висящи розетки с дълги светлозелени листа.

Растението почиства въздуха в апартамента от вредни вещества, помага за облекчаване на стреса, възстановяване на доверителна, доброжелателна атмосфера.

Хлорофитум

Мъжки помощници

 • Антуриум

Мечтата на всеки мъж е да бъде нужен, уважаван, уверен и да осигури тила за своите близки.

В това може да му помогне цвете със заряд енергия, предназначено за силна половина от човечеството. Високо, тънко растение (достига 80 см) има дълги листа, оригинални цветя под формата на класове, предизвикващи уважение.

С подкрепата на закрито цвете, самотните мъже бързо ще намерят своята единствена сродна душа. В отношенията с жена ще има взаимно привличане, признание, хармония. Семейните хора ще бъдат заобиколени от внимание, грижа, щастие и ще могат сами да създават същите чувства.

Антуриум

 • Акалифа (A. hispida)

„Лисича опашка“ с дълги червени съцветия с необичайна форма не само украсяват дома, но и помагат на силната половина да поддържа здраве, укрепва издръжливостта, смелостта и изпълва душата с нова радост.

Тези необходими чувства се натрупват в него и изпълват дълго време околното пространство. Страхотно настроение, вкус към живота се връща вълшебно.

Акалифа

 • Хипеаструм или "Кавалерийска звезда"

Според общоприетото схващане има специален ефект върху самотните мъже. Има желание да се намери романтично приключение, да се почувства приливът на живи чувства, изпълнени с любов.

Интересно е: това закрито цвете често се нарича "Любовник", поради несериозното разположение на собственика му.

Хипеаструм

 • Бугенвилия

Вътрешно любовно цвете с необичайното име Bougainvillea помага да забогатеете, да създадете надежден финансов тил за вашето семейство.

Внимание! Според народните легенди до това растение трябва да има меч, украсен с бронзови монети - в този случай удивителните свойства ще станат по-силни.

Бугенвилия

 • Фикус

Прилича на уверен собственик. Нарича се символ на успех, мир, стабилност, материална независимост и се нарича стайни цветя за семейно щастие и благополучие.

 • Хибискус или китайска роза (символ на Малайзия)

Изчезващата страст, любовната сила и положителните емоции се прераждат, гледайки огромни, красиви цветя.

Цветя, които носят щастие на неомъжените момичета

 • Хоя Кери

Символът на сливането на енергията на жените и мъжете. Силата на растението помага да се изпълнят мечтите за принц, брак, характерни за всяко младо момиче.

Индийско цвете с деликатен аромат, идващ от сферични съцветия (те са покрити с восък, което обяснява второто име на растението "восъчен бръшлян"), често използвано като "Валентин" за Свети Валентин на 14 февруари.

Хоя

 • Оксалис или Кислица

Красивите листа, които приличат на детелина, ви помагат да намерите достоен партньор в живота.

Защитете семейството от несгоди, кавги, конфликти. Четирилистното растение притежава най-голяма енергийна сила. В този случай цветът на венчелистчетата може да бъде зелен, червен, жълт, люляк.

Допълнителна информация: веднъж годишно на храста се появяват малки, нежни цветя.Това означава, че растението е добро и желанията на стопанката на къщата със сигурност ще се сбъднат.

Кислица

 • Орхидея

Трудно е да се намери по-красиво творение на природата от цвете на орхидея. Има безброй интересни легенди за това растение.

И винаги има възможности за щастливите домакини на вълшебно цвете, за да подобрят красотата, привлекателността и очарованието. Злите духове не влизат в жилища с орхидеи. Положителната енергия и благополучие идва в дома с необичайно растение.

Споменавания и знаци

В традициите на различни народи на планетата специално място заемаха митове и легенди за растения, изпълнени със специална енергия, които домашните цветя носят за семейно благополучие.

 • Индусите вярвали, че тези растения се появяват за подаръци на близки. И вие сами трябваше да ги отглеждате.
 • Теменужките се смятаха за символ на вярност и постоянство сред жителите на Франция.
 • В Китай цветето на орхидеята се смята за символ на щастливо детство.
 • В Япония хризантемата се нарича „кику“, което означава „слънце“.
 • Древните народи на Изток са смятали „царицата на цветята роза“ за свещен символ, надарен с божествена тайна.
 • Талисманът, защитаващ младите хора във военни кампании, се счита за карамфил в Испания. Подарил цвете на момиче, младежът й обявил любовта си на мълчаливия език на цветята.

Магическа, божествена сила се приписва на всички стайни растения на щастието. Народните традиции канят младите семейства да използват тази сила директно от деня на сватбата.

Миртовото дърво ще запази мира, любовта и хармонията в къщата, ако булката (която го е отгледала) подари клонка на всеки гост. И той ще донесе вкъщи растение в красива саксия.

Привързвайки листа на орхидеи към главите си, жителите на Соломоновите острови пристъпиха на непозната територия за късмет и безопасност. Колиета и мъниста се произвеждат в Индия и се носят, за да се предпазят от ухапвания от змии. Клубените на орхидеите бяха скрити под прага на къща в Норвегия, за да ги предпазят от злото око.

Афроамериканските народи също използваха сушени грудки, за да привлекат късмет. Нещо повече, чанта с грудки от орхидеи е носена на колана на мъжете, под сутиен за жени (вълшебната торба се нарича mojo и се появява сред жителите на Европа).

Смятало се, че цветята на хоя поддържат, защитават щастието в къщата. Те се считат за важно цвете на закрито за създаване на семейно щастие и благополучие.

Важно! Стопанката на спатифилума трябва да помни, че растението не може да бъде дадено на друг човек: заедно с него и нейният собствен успех ще изчезне.

В религиозните ритуали на много народи се използва закрито цвете на щастието и други растения. Просто е невъзможно да се изброят всички възможни препратки.

В къщата винаги са необходими красиви цветя

Характеристики на грижите за цветя на любовта, благосъстоянието у дома

Протектор за цветя, закрито цвете на щастието е лесно да се купи в специализирани магазини, да се вземе от приятели. Но за да се чувстват добре, да упражняват магическия си ефект, е необходимо да се създадат оптимални условия за тяхното развитие, да се грижат за тях, редовно да се грижат за тях.

За да направите това, трябва да намерите подробна информация за конкретно закрито цвете, да изпълните всички изисквания за отглеждане.

Като първоначално запознаване се предлага да се използва следната информация.

Айхрисон

Температура. През лятото около 20-25С, през зимата трябва да е около 15С.

Осветление: необходима е дифузна светлина.

Листата се избърсват с влажна кърпа, поливат се с айхризон веднъж седмично.

Понякога, през летните горещини, е необходимо да се пръска. Оптималните условия на влажност не са по-ниски от 50%, но не по-високи от 70%.

Виолетово (Виола)

Обича топлината. Обилен, дълготраен цъфтеж се наблюдава с дневна светлина около 12 часа.

Мястото е избрано без пряка слънчева светлина. Използва се леко кисела, неутрална земна смес (особено за теменужки). Саксиите не трябва да са по-големи от 10 см в диаметър.

Важно! Поливането може да се извършва само с утаена, преварена вода, като се избягва контакт с точката на растеж.Времето за поливане се определя от изсъхналата горна част на почвата.

Необходимо е да се създаде влажност не по-ниска от 50%, но не по-висока от 70%.

Антуриум

Нуждаете се от температура до 24С. В същото време корените често гният на студените первази.

Обича дифузната светлина. Саксията се пълни с лека почва с ниво на киселинност до 6 единици: висок торф, пясък, листна почва

Поливането се извършва два пъти седмично през лятото и само веднъж през зимата. Излишната вода е вредна за Антуриума.

Необходимо е внимателно пръскане два пъти на ден, за да се създаде съдържание на влага от 80%.

Антуриум в интериора

Кога, как цъфтят растенията на любовта

На вътрешните любовни растения могат да се появят ярки, вълшебни съцветия (например в орхидеи, хипеаструм) или почти незабележими под формата на златни звезди, като в стайното любовно цвете Oxalis, Aichrizon. Наличието на цветя върху растението говори за грижа, любов към цветето.

 • Хоя Кери

Видове цветя: съцветия от малки цветя с лилави маркировки в средата. Форма на цветето: малки цветя в сферични съцветия приличат на букети, защитени с восък.

Цъфти през лятото при оптимални условия: през лятото температурата трябва да бъде 20-22С, а през зимата не по-ниска от 15С.

 • Акалифа (A. hispida)

Цветята са ярки, висящи камшици от червен оттенък с "козинен" ръб. Има снежнобяли сортове растения. Необичайната форма на цветята може да бъде поразена: дълга, пухкава колоска ("опашка на лисица").

С подходящи грижи те могат да цъфтят почти през цялата година.

 • Хибискус

Ярки цветя с големи размери и голям брой пъпки. Има прости и двойни разновидности.

Растението цъфти след образуването на корени по целия обем на контейнера от юни до октомври.

Стайните растения, носещи щастие и благополучие в къщата, са важни за формирането на микроклимата на дома, неговата декорация. Тихото и красиво цвете на любовта е източник на постоянна радост в дома. Нов живот, изпълнен с щастие, хармония със сигурност ще дойде с тях.

гост
0 коментари

Стайни растения

Градина