Какво е името на закрито цвете с червени цветя

Смята се, че всяко стайно цвете с червени цветя помага за запалване и запазване на страстта и любовта. Затова много хора предпочитат да имат поне едно такова копие в спалнята. Те се намират не само у дома, но и в офиси, като са отлична декорация за всеки интериор.

Какво е името на закрито цвете с червени цветя

Начинаещите производители често търсят отговора на въпроса "как се казва домашното цвете с червени цветя" в Интернет или специални енциклопедии. И в отговор на това искане търсачката създава огромен брой предположения.

Бромелии в интериора

Най-популярните сред тях са следните:

 • Червената гербера на Джеймсън;
 • червен пеларгоний;
 • олеандър;
 • нар, който се отличава не само със своя грандиозен период на цъфтеж, но и с не по-малко интересни плодове;
 • пентас.

Но това не са всички червени стайни цветя - има и други. Всеки път диктува свои модни тенденции. И през последните няколко години водещите позиции в класацията на червените стайни цветя заемат описаните по-долу.

Антуриум - стайно растение с червени цветя

Антуриум изглежда много впечатляващо. Той дойде в Русия от Южна Америка. Принадлежи към семейство ароидни, откъдето идва и необичайната му форма. Антуриумът е изискан в грижите и изисква индивидуален подход. Обича добър дренаж, топъл въздух (особено през лятото) и висока влажност.

Интересно! Често се нарича "щастието на мъжа" сред хората, затова се препоръчва на самотни жени, за да привлекат вниманието на мъжете и да получат семейно благополучие.

Той достига максималното си ниво на енергийна активност, ако е дарен, а не е закупен самостоятелно.

Цъфтящ антуриум

Хипеаструм - стайно растение с червени цветя

Хипераструмът принадлежи към рода Amaryllis, така че второто му име е Amaryllis, което не е напълно вярно.

Периодът на цъфтеж е кратък, от август до септември, но цъфтежът е грандиозен. По това време се освобождава дълга, до 80 см, силна дръжка-стрела, върху която е разположено голямо цвете с диаметър до 20 см. Цветът му зависи от вида, следователно, когато купувате, трябва да обърнете внимание на това.

Гиперструмът е неизискващ, основното му желание е наличието на ярка дифузна слънчева светлина.

Хипераструм

Азалия - червени домашни цветя

Азалията е буйно стайно растение с големи червени цветя (но нюансите варират).

Само възрастни екземпляри цъфтят на възраст поне 3 години. Цъфти или през зимата, или (по-рядко) през февруари-март.

Може обаче да се случи, че цъфтежът изобщо не настъпва. Това се дължи на факта, че азалията е много капризен обитател на первазите.

Цветето се нуждае от: високо ниво на влажност във въздуха и почвата, ниска температура, добър дренаж, леко засенчване. Всички условия са задължителни.

Азалия

Колерия - стайно растение с червено цвете

Колерията (червени микрофони) са домашни цветя, които са сред най-непретенциозните за отглеждане и могат да цъфтят целогодишно.

Листата на Coleria са красиви сами по себе си, но тръбните цветя, които приличат на малки микрофони, разпръснати из короната, я правят особено привлекателна.

Clivia cinnabar - червени стайни цветя

Кливия е друг член на семейство Амарилис. Това е многогодишно растение с дълги листа, събрани в гнездо.

Цветята са с форма на камбана и са разположени на високо стъбло в съцветия (10-20 парчета в едно). Цветът може да бъде жълт, оранжев, червеникав.

Зрелите растения цъфтят два пъти годишно с подходящи грижи. Но кливията не е взискателна - дори начинаещите могат да се справят с нейното отглеждане.

Внимание! Най-често се отглежда именно киноварната кливия, която изглежда най-представителна и е лесно да се грижите за нея.

Дипломи - стайни цветя с червени цветя

Дипломите са доста редки в колекциите на местни цветари.

Той има редица функции:

 • второто име е Мандевил;
 • може да се отглежда както у дома, така и на открито;
 • две форми - храст и лиана, стъблата на които достигат 4 м;
 • цъфтеж - юни-август;
 • на едно стъбло на възрастно растение могат да бъдат разположени едновременно до 50 малки цветя с приятен аромат;
 • започва да цъфти от първата година от живота.

Най-вероятно скоро дипломатическите притежания ще се разпространят и ще придобият популярност, но засега всеки любител на необичайните цветове може да е сред първите.

Епизацията е стайно растение с малки червени цветя

Епизацията се отглежда най-често като растение с декоративни листа, но малките червени цветя също изглеждат много изискано и внасят още повече жизненост.

Епизодът изисква постоянно внимание и грижи, но дори и начинаещ цветар може да спазва необходимите правила.

Епизод

Columnea - домашно червено цвете

Columnea е необичаен на външен вид и има свои характерни черти:

 • листата са малки, гладки, с различни форми;
 • форми на растеж: ампелни и полуампелни;
 • стъблата са покрити с фини люспи;
 • преки роднини: сенполия, колерия, стрептокарпус;
 • в природата има повече от 400 вида, но само 30 от тях са опитомени.

Columnea е ярко жълт, оранжев, петнист.

Внимание! Основните сортове с червени цветя: Krakatoa, кървавочервен, остър, дребнолистен.

Еуфорбията е най-красивата - домашно цвете с червени цветя

Най-красивият мутрак е по-известен под имената Коледна звезда или Коледна звезда. Това е много популярен вид, продава се навсякъде през зимата, преди Нова година и Коледа. Той се появи в Русия не толкова отдавна, но бързо намери своята целева аудитория.

Важно! Най-красивата еуфорбия цъфти, когато дневната светлина започне да се скъсява. За пълен цъфтеж му трябват поне 15 часа тъмнина.

Въпреки широко разпространеното вярване, че това е едногодишно, най-красивата еуфорбия расте в продължение на много години, тъй като принадлежи към рода на сукулентите. През лятото той се нуждае от нормално, разсеяно осветление и вече от септември броят на тъмните часове трябва да бъде намален на 12. Тогава няма съмнение, че коледната звезда ще цъфти и ще радва със своите съцветия повече от една година.

Интересно! В природата височината на коледния звезден храст може да достигне 4 м, а домашните видове са маломерни, не повече от 50 см.

Хибискус - сортове с червено цвете

Хибискусът е известен от десетилетия като китайската роза. Представен е в тревиста, храстова и дървовидна форма. Общо има над 250 вида. Цветът е много различен.

По-долу са представени популярни опции за червено цъфтеж:

 • Китайски;
 • пъстър;
 • Суданска роза.

Интересно! В Индонезия, Хавай и Шри Ланка хибискусът е надарен с магически свойства, използва се като лекарство и като подправка.

Всеки представител на флората с яркочервени цветя ще се превърне в истинска украса на домашния интериор. Ако все още нямате достатъчно опит в цветарството, можете да вземете непретенциозни опции. Оригинални цветя на фона на сочни зелени листа няма да оставят никого безразличен.

гост
0 коментари

Стайни растения

Градина