Фуксия на закрито цвете - сортове растения

Понякога, чувайки думата „фуксия“, човек си представя ярък розов нюанс. Това обаче не е напълно оправдано. Фуксията е предимно растение, в зависимост от вида има цветя от бели до лилави нюанси. Fuchsia е стайно цвете. Разноцветните необичайни пъпки не са интересни за пчелите. Поради тази причина растението се опрашва от малки колибри. Поленът полепва по клюновете си благодарение на специално лепило, отделено от цветето. Други интересни характеристики на растението са по-долу в статията.

Описание на растението

Fuchsia принадлежи към рода Onagrikov, който има 100 вида. Сред тях има храсти, дървета и ампелни сортове. Южна Америка е дом на първите представители на този вид. Цветето е открито за първи път през 1696 г. Името е дадено в чест на ботаника Fuchs, който е изследвал този вид.

Цветя, фуксия

Как изглежда цветето на фуксия?

Фуксията цъфти много красиво. Цветето е спусната камбана с горна граница, която значително се различава от основната сянка. Вътре в камбаната има осем много дълги тичинки. Над него е разположен четирилистен сепал.

Вътрешната фуксия се нарича грацилис. Мексико се смята за нейна родина. При естествени условия това растение се представя под формата на храст. У дома расте не повече от 70 см. Има листа от тъмно зелен или зелен цвят. Цветя с дълги дръжки и пазви. Главите са спуснати.

Има съцветия, събрани в четка, за тях героите са в ярки цветове, както и с двойни цветове. В зависимост от рода цветята са прости, двойни и полу-двойни. Цъфтежът се характеризира с голяма продължителност. У дома хибридните сортове са често срещани. Цъфтежът започва през пролетта и завършва през есента.

Суеверие за цветето

Фуксията е често срещано цвете. След като влезе в къщата, тя се превръща в нейна украса. На нея се приписват магически свойства. Растението не е твърде придирчиво, но изисква специални грижи. Много обича влажна почва. Поливането трябва да бъде организирано така, че земята винаги да е леко влажна. Основното нещо е да не се прекалява. В този случай са възможни отрицателни последици, до смъртта на растението.

Фуксия

Пресушаването на почвата също има негативни последици. В този случай настъпва изпадане на листа и образуването на дръжки спира. Има няколко съвета за правилна грижа за растенията:

  • ако листата започнат да се покриват с кафеникаво-жълти петна, тогава поливането трябва да се прекъсне и да се изчака почвата да изсъхне;
  • ако растението е изсъхнало и земята е мокра, то трябва да се пренесе на по-слънчево място;
  • цветето много обича да се мие и обработва от спрей бутилка.

Полезно е да имате такъв вид растение за креативни хора. Дава им вдъхновение и енергия. Той расте и излъчва специална енергия.

В къща, в която живеят представители на няколко поколения, ще цари взаимното разбирателство и просперитет. Любовта, която човек дава на това цвете, се умножава и му се връща под формата на нарастване на вътрешната красота и чар.

За ваша информация! В допълнение към всички положителни качества, фуксията се счита за цвете, чийто собственик в повечето случаи е самотна жена. Много производители наричат ​​фуксията вдовишко цвете.

Популярни сортове

Има голям брой видове и подвидове на този представител, които могат да се отглеждат в руския климат.

Фуксия Анабел

Отнася се за ампелни видове. Характеризира се с обилен дълъг цъфтеж. Има средна височина до 40 см. Цветята са големи и двойно бели. Тя се смята за бяла принцеса, която може да украси всеки дом или градина.

Анабел

Фуксия Вуду

Има много красив цвят, контрастен и ярък. Полата е тъмно лилава, чашелистчетата са интензивно червени. Пъпки във формата на сърце. Расте много бързо от издънката и се превръща в мощно растение. Цъфти достатъчно обилно. Вуду е непретенциозен, изправен.

Фуксия Балерина

Сортът е класически представител на този род. Това е саморазклоняващ се храст. Той има големи, двуцветни дръжки, които приличат на опаковката на балерина. Отглеждан в Англия през 1894 г. Свързан със спомени от детството.

Фуксия Маринка

Характеризира се с яркочервени чашелистчета. Сортът има прости, плътни цветя. Сортът е разпространен в цялата страна. Това е ампелен сорт. Цъфти обилно. Бушът е светъл и прекрасен.

Fuchsia Swingtime

Характеризира се с цветя с наситено червени чашелистчета. Самото цвете е бяло, дръжките са двойни и дебели. Сортът има дълъг период на цъфтеж. Отнася се за представители на храсти, но в литературата се описва като полуампелен подвид. Може да се образува ампел.

Swingtime

Фуксия Милениум

Много ярък представител на рода Fuchsia. Има черна и черешова пола и яркочервени чашелистчета. Цветята се отличават със специалния си размер и двойственост. Височината на храста достига 40 см. Размножаването става чрез резници. Резниците се вкореняват много добре. Цъфтящото растение изглежда екзотично и привлекателно.

Fuchsia Dark Eyes

Много контрастен сорт. Полата е лилава, украсена с ярко розови чашелистчета. Отнася се за полусуспендирани сортове. Има средно време на цъфтеж. Цветята са големи и двойни. Препоръчва се за отглеждане в висящи саксии. Достига височина от 23 см.

Фуксия Наташа Синтън

Деликатно атрактивно цвете. Има наситен розов оттенък, което му придава особен чар. Цветята са големи и двойни, като ангелчета. Характеризира се с дълъг период на цъфтеж. Отнася се за сортове ампел.

Fuchsia Deep Purple

Много контрастен, фееричен сорт. Лилава пола, украсена с бели чашелистчета. Отнася се за полусуспендирани сортове. Има средно време на цъфтеж. Цветята са големи и двойни. Препоръчва се за отглеждане в висящи саксии.

Фуксия Праскова

Отнася се за полуампелни сортове. Много екстравагантно цвете със студена розова махрена пола, украсена с бели чашелистчета. Цветята са особено големи.

За ваша информация! Има дълъг цъфтеж, по време на който сянката на цветоноса се променя от розова на праскова-сьомга.

Фуксия Лени Ервин

Принадлежи към ампелния сорт. Има светло лилава пола и бели чашелистчета. Цветовете са едри и хавлиени, наподобяват розово цвете. Достига височина от 40 см, има храстовидна форма на растеж. Размножаването става чрез резници. Резниците се вкореняват много добре.

Fuchsia Pink Marshmallow

Цветята са нежни и привлекателни. Те приличат на малки купидони. Те се характеризират с повишен махров и бледорозов цвят. Сортът ще украси всеки дом. Има средно време на цъфтеж. Подходящ за отглеждане в висящи сеялки. Достига височина от 25 см.

Фуксия Ел Камино

Принадлежи към полуампелни сортове и се саморазклонява.Достига височина до 30 см. Ранен и дълъг цъфтеж. Полата е бяла и има богати вени. Чашелистчетата са червени. Цветята са големи и хавлиени.

Фуксия Джилиан Алтея

Принадлежи към храстовия тип растения. Сортът е контрастен и хармонично се вписва във всеки интериор. Привлича вниманието с необичайни цветове. Цъфти обилно и продължително. Достига височина 50 см. Счита се за висок.

Кралска мозайка Fuchsia

Изглежда много специфично. Притежава големи лилави цветя. Това растение има бърз растеж и късен цъфтеж. Дръжките са много големи. Има средно време на цъфтеж. Подходящ за отглеждане в висящи сеялки. Достига височина от 25 см.

Fuchsia Rocket Fire

Принадлежи към храстовия тип. Има особен цвят на дръжките, който се характеризира с комбинация от лилави и сини цветове. Чашелистчетата са наситено розови. Пъпките имат голяма удължена форма. Листата са светлозелени на цвят. Отнася се за гиганти от този вид.

Fuchsia Blacky

Отнася се за гигантски сорт. Цъфтежът се характеризира с голям брой дръжки, което е два пъти повече от конвенционалните сортове. Чашелистчетата имат тъмночервен оттенък, самата камбана е лилаво-черна. Препоръчва се за отглеждане в висящи кошници. Достига височина до 30 см. Тази фуксия е хибридна.

Блеки

Фуксия Необичайно

Принадлежи към храстовия тип. Има дръжки със заоблена форма с бледорозов оттенък. Характеризира се с обилен дълъг цъфтеж. Има средна височина до 40 см. Цветята са големи и двойни.

Фуксия Водна нимфа

Има червени венчелистчета и бледорозови чашелистчета. Този контраст придава специална пикантност и привлекателност. Има богат цъфтеж през лятото. Принадлежи към храстовидния енергичен тип.

Фуксия Бял крал

Той е един от най-едроцветните сортове с бели цветя. Има двойни цветни дръжки. Отнася се до храстова форма. Цветя от този сорт изглеждат привлекателни във всеки интериор. Има големи листа, които изглеждат особено екстравагантно на голям храст. Понася добре високата температура на въздуха.

За ваша информация! Непретенциозен в отглеждането. Размножава се лесно чрез резници.

Фуксията е красиво цвете, което може да цъфти за доста дълъг период от време. Тя варира от един до няколко месеца. Разнообразието от цветове и размери го прави особено изключителен. Комбинацията от необичайни контрастни нюанси привлича вниманието дори на най-претенциозния производител. Различава се с добра способност за разплод.

гост
0 коментари

Стайни растения

Градина