Хортензия Розова Анабел

Дървесният сорт хортензии се корени най-добре в централна Русия. Розовата Анабел се характеризира с буен цъфтеж и нисък темп на растеж.

Произходът и външният вид на хортензия Pink Annabelle

Hydrangea Pink Annabelle е изкуствено отглеждан растителен сорт. Родината на селекцията е Америка, времето на появата е 18 век. Растението бързо придоби популярност, поради което след няколко години се появи на територията на Европа.

Продуктът за селекция има, според името, яркорозови съцветия. Растенията се чувстват най-добре в централна Русия и в южната част на страната.

Хортензия цвят розов Анабел

Растението се отличава със силни издънки, поради което, дори ако на стъблото има много съцветия, те не се огъват към земята. Разсадът е висок, 1-1,5 м. Диаметърът на храста може да достигне 3 м. Издънките са бързо растящи, те растат с 20 см през сезона.

Листата са тъмнозелени, овални, с петнисти ръбове с дължина до 20 см. През есента те пожълтяват и падат. Височината на храста не надвишава 1,2 м. Сортът е подходящ както за единично размножаване, така и за допълване на други градинарски култури.

Бушът може да расте на едно място до половин век. Въпреки необходимостта от хранене на растението, ако това не бъде направено, издънките не спират да растат.

Как цъфти хортензия Pink Annabelle

Растението принадлежи към дългоцъфтящи, радва окото с цветя от началото на лятото до есента. Възможността за цъфтеж зависи от условията, в които расте.

Според описанието на сорта, малките цветя на растението се събират в буйно закръглено съцветие с диаметър до 30-40 см. Първо, след пълното цъфтене на шапките, те имат тъмно розов цвят, след това тъй като сезонът продължава, те се проясняват.

Растението Annabelle има удивителна способност да променя цвета си в зависимост от състава на почвата. Например, бялото може да се превърне в синьо, ако в почвата има много алуминий. Ако използвате разтвор на този елемент за розова пъпка, тя става лилава.

Важно! Характеристика на сорта - цъфтежът е възможен само на млади издънки от първата година от живота.

Присаждане на розова хортензия Annabelle след покупка на открито

За успешна трансплантация на дърво от хортензия Pink Annabelle, трябва да започнете, като изберете правилния издънка, както и да създадете оптимални условия за храста по време на периода на присаждане.

Бягство от розовата хортензия на Анабел

Фиданките трябва да бъдат закупени от магазин или разсадник, за да сте сигурни в тяхното качество. Издънките се изследват за болести и увреждания. Здравият разсад трябва да има непокътната кора и да няма повреди. Трябва да има няколко пъпки и странични процеси. За продажба се предлагат екземпляри с отворена и затворена коренова система.

Пресаждането не е възможно, ако растението е засадено в контейнера за транспортиране по-късно от преди 14 дни. Засаденото растение може да не пусне корени при такива обстоятелства.

Какво е необходимо за кацане

Хортензията Anabel Pink не изисква специален състав на почвата. Имайки предвид тези и други фактори, този сорт се счита за идеален, без недостатъци.

Трансплантацията се извършва през пролетта или есента. Във втория случай трябва да използвате здрави здрави издънки с широко разпространена коренова система.След като ги засадите през септември, цветята може да се появят още следващата пролет. По-добре е да се вкоренява Pink Annabelle през пролетта, тогава издънките се вкореняват по-бързо и боледуват по-малко. Когато планирате да прехвърлите кълнове на открито, трябва да бъдат изпълнени редица условия.

Хортензията е непретенциозна към състава на почвата. Но е по-добре да изберете свободен вариант. Глината прониква влагата и има нивото на киселинност, необходимо за активен цъфтеж. Ако течността застоява в кореновата система, тогава кореновата система се потапя в размножаването на гъбичките.

Забележка! За разлика от други видове хортензия, смесването на пясък в почвата не е подходящо за тази. Ако е необходимо, подкисляването на почвата се използва дървени стърготини, изкопани около храста.

Избор на най-доброто място

Сортът не толерира трансплантацията, така че трябва незабавно да изберете място, където храстът може да расте в продължение на много години. Той трябва да има достатъчно светлина, но храстът трябва да бъде защитен от течение.

Преди се смяташе, че Pink Annabelle е непретенциозна към условията на падане на светлина. Сега е доказано, че е по-добре да не се засажда храст на място, където падат директни лъчи. На сянка издънките спират да цъфтят и забавят растежа. Оптималните условия са полусянка.

Процес на засаждане стъпка по стъпка

След като изкопаят дупки за засаждане, те се пълнят със смес от глина и глинеста почва. След няколко дни, когато съставът се обогати с кислород, към него се добавя суперфосфат.

Важно! дПепелта категорично не е подходяща за хранене.

Трансплантация на хортензия

След това издънката се засажда:

  1. Разсадът се потапя в разтвор на калиев перманганат.
  2. Издънката се спуска в дупка с размер около 50 cm2.
  3. Кълновете се задълбочават с 2-3 см, почвата се уплътнява отгоре. Шийката на корена не трябва да бъде покрита със земя.
  4. Ако са засадени няколко разсада, трябва да се спазва разстояние от няколко метра.
  5. Полейте мястото за кацане с топла вода в обем от 10 литра.

След като бъде прехвърлена на открито, хортензията ще цъфти след няколко години.

Размножаване на розова хортензия Annabelle

За разнообразието от хортензия, подобно на дърво, Pink Annabelle, са възможни няколко метода за възпроизвеждане: чрез семена, резници, разделяне на коренището, наслояване. Благодарение на това можете да засадите храст на мястото, без да купувате разсад всеки път. Най-често срещаният начин е присаждането. По отношение на вегетативния процес се налагат специални изисквания.

Размножаване чрез резници

Стъблото е участък от издънка с дължина около 15 см, на която са разположени няколко двойки пъпки. Отрежете издънката преди пъпка, в началото на пролетта. За по-добро вкореняване стъблото се отрязва под остър ъгъл. Поставя се във вода или плодородна почва за цъфтящи растения за 15 дни. Растенията се вкореняват при температура 200, трансплантацията се извършва след 2 години.

Отглеждане от резници

На етапа на образуване на пъпки трябва да вземете долния издънка, да го притиснете към земята. Чрез редовно поливане на стъблото се получават корени за една година. След това този сегмент се отделя от останалите.

Разделяне на храста

Хортензийният храст расте обрасъл с кореновата система, така че можете да отделите част от корена заедно с издънката и да я трансплантирате отделно. Това е рисковано начинание.

Забележка! Ако отделите системата, без да вземете предпазни мерки, можете да повредите майчиния храст и той ще започне да боли.

Грижа за хортензия Pink Annabelle

За да се осигури обилен цъфтеж, трябва да се спазват условията за отглеждане на растението. Поддръжката трябва да бъде редовна, така че издънките да растат в удобна среда.

Режим на поливане

Хортензия, подобна на дърво, Pink Anabel, подобно на други растителни видове, обича обилно поливане. Дъждовната вода работи най-добре.

Можете да разберете, че растението се нуждае от поливане от изсъхналите листа. През лятото се изисква редовна хидратация, 2 пъти седмично. Ако лятото не е горещо, тогава редовността може да бъде намалена до 1 поливане.

Подхранване

Видът на торене зависи от периода на растеж на хортензията. За растението са подходящи минерални и органични торове. Първият вид се използва през пролетта и зимата, а вторият - по време на цъфтежа.За да обогатите земята, където е поставено растението, можете да добавите към него хумус, торф или изгнили листа.

Етапи на засаждане на хортензия Pink Annabelle

Особености на грижите през периода на цъфтеж

По време на цъфтежа е необходимо да се осигури навременно поливане и подхранване с разрешени средства. Успехът на цъфтежа зависи от това колко правилно са извършени дейностите през пролетта и есента.

Характеристики на грижите през периода на почивка

Растението се нуждае от ежегодна резитба почти в корена, тъй като само новите издънки дават цъфтеж. Ако сегментът остане къс, тогава храстът ще зарадва с обилен цъфтеж. При по-дълги издънки ще има по-малко пъпки, но всеки ще бъде по-голям. Издънките не се докосват до 3 години. В допълнение към тях ежегодно се изрязват стари цветя.

Подготовка за зимата

Хортензия Розова Анабел принадлежи към вида с добра зимна издръжливост. Може да понася температури до -40 ° C, така че възрастните издънки не трябва да се покриват през зимата. Младите растения са най-добре скрити от суровите условия. За зимата отрязаните издънки се поръсват с стърготини, дървени стърготини. Издънките се притискат към земята, след което се покриват със смърчови клони.

Важно! Не покривайте храста с пластмаса. Това може да доведе до недостиг на кислород, растенията се пръскат.

Hydrangea Pink Annabelle е растение с ярко розови цветя, които променят цвета си през сезона. Той е непретенциозен към почвата, върху която расте, въпреки че няма да е излишно да осигурите на храста редовно хранене. Подобно на други видове хортензия, този сорт обича обилното поливане. Всяка година издънките трябва да се режат почти в корена. За зимата не можете да изолирате сегментите, с изключение на младите издънки.

гост
0 коментари

Стайни растения

Градина