Как да засадите парично дърво у дома

Паричното дърво (гад) може да се намери в почти всеки дом. Смята се, че растението привлича финанси и късмет, така че много хора искат да отглеждат цвете у дома. Въпросът как да засадите парично дърво се задава от много начинаещи производители на цветя.

Как да засадите парично дърво у дома

По-нататъшното му развитие и растеж зависи от правилното засаждане на дебелата жена (второто име на цветето е "crassula"). Самият процес е прост и отнема малко време.

Паричното дърво е талисман, който носи финансово благополучие

Изборът на посадъчен материал и почва

Първоначално се препоръчва да се избере посадъчният материал и да се подготви почвата. Има няколко начина за отглеждане на парично дърво:

 • листа;
 • семена;
 • резници.

Семената за засаждане се използват доста рядко; в повечето случаи се избират два други метода. Има няколко метода за засаждане на клон на паричното дърво:

 • Поставете резника във вода и изчакайте да се появят корените, а след това трансплантирайте растението в съчетана саксия. Отнема малко време, кореновата система се формира бързо.
 • Изрязаният резник се оставя на сухо и тъмно място за около седмица, за да изсъхне. След това го поставете в чаша с мокър пясък. Важно е постоянно да се следи влажността на почвата. След настъпване на вкореняване културата се трансплантира на постоянно място.
 • Позволено е незабавно да засадите резника в избраната саксия и след това да го покриете с буркан или филм. След известно време на растението ще започнат да се появяват нови листа, след което подслонът може да бъде премахнат.
 • Лист на дебелата жена се поставя в земята, фиксиран в изправено положение. Поливайте внимателно с пулверизатор. Постепенно растението ще развие корени и ще започне да расте.

Допълнителна информация! Важно е да не дърпате цветето постоянно, а да изчакате висококачествения растеж на кореновата система. Препоръчително е да изберете подходящ контейнер преди засаждането. По-добре е веднага да изберете саксия от керамика или глина с добър обем.

При избора на почва се обръща внимание на нейната хранителна стойност и разхлабеност. В некачествена почва растението не се адаптира добре и се развива. Почвата за дебелата жена се състои от следните компоненти:

 • 1/3 пясък;
 • 1/2 торф;
 • 1/2 листа земя;
 • малко количество перлит или вермикулит.

За дебелата жена е важно да избере подходящ съд.

Засаждането на парично дърво е лесно, просто следвайте инструкциите стъпка по стъпка:

 1. На дъното на избрания контейнер се поставя дренажен слой. За тази цел използвайте чакъл, експандирана глина или камъчета. Слоят е направен 2 cm.
 2. Приготвената почва се излива.
 3. Внимателно поставете кълновете в саксията, изправете корените.
 4. Необходимото количество земя се добавя отстрани, леко уплътнено.
 5. След засаждането се полива внимателно.

По-нататъшното развитие зависи от грижите и условията на околната среда. Дебелата жена може да нарасне висока и едра, затова е важно да трансплантирате навреме.

Кълновете бързо се вкореняват във вода

Парично дърво като талисман за привличане на пари

Според препоръките на експертите по Фън Шуй, засаждането на парично дърво осигурява на хората финансов успех и благополучие. Много суеверия са свързани с растението. Препоръчително е да се обърне внимание на следното:

 • За да спечелите, се препоръчва да общувате с дебела жена. Най-добрият ден от седмицата е сряда. Те разказват на паричното дърво за финансови проблеми, молят го за помощ и успех. Правят го с душа.
 • При избърсване на листата се препоръчва да ги преброите. Всяко листо символизира монета и е известно, че парите обичат дадена сметка.
 • За засаждане изберете червена саксия. Ако случаят не е такъв, тогава проблемът се решава по друг начин - обвързват го с червена панделка или нанасят върху него шарки с червена боя.
 • След като печалбата се появи, няколко монети се поставят в слайд близо до пота. Това засилва ефекта на паричното дърво като талисман.

Забележка! Често появата на парично дърво в къщата помага за решаването на много проблеми. Препоръчително е да се спазват правилата за грижа за растенията.

Очаква се специално благополучие в къщата, когато паричното дърво е цъфнало. У дома това се случва рядко, така че появата на цветя върху растението е благоприятен знак.

Парично дърво може дори да се отгледа от лист.

Ако потът изведнъж падна и се счупи, това не е отрицателен знак. Явлението предполага, че материалното благосъстояние, напротив, ще се подобри. В този случай е възможна появата на завистници.

Важно е да осигурите добро място в интериора за цветето. Стаята не трябва да има ярки и контрастни нюанси.

Признаци, свързани със засаждането на парично дърво

Паричното дърво се засажда по различни начини. Помислете за признаци за привличане на благосъстояние:

 • Прахът върху листата абсорбира положителна енергия, затова е важно периодично да ги избърсвате.
 • Поставяйки други парични талисмани до дървото, можете да ускорите процеса на привличане на просперитет.
 • От всяка получена печалба се оставя монета до пота.
 • Препоръчително е да пишете бележки на дърво, в които те да показват желаните ползи.
 • Не трябва да поставяте тенджерата до електрически уреди - това потиска положителната енергия.

Малки растения се засаждат в чаши

Как да засадите парично дърво по Фън Шуй, за да привлечете богатство

Фън Шуй е наука, която изучава енергийните потоци. Позволява ви удобно да организирате пространството, така че да е полезно. Струва си да знаете правилата за отглеждане на растение според Фън Шуй:

 • Важно е кълновете да са от цвете от богат дом. В този случай той вече ще носи необходимата енергия.
 • Когато купуват растение в магазин, те обръщат внимание на млада реколта. В този случай централата ще бъде заредена с енергията на новия гостоприемник.
 • Културата се трансплантира в червен или зелен контейнер. Първият е за привличане на финанси, вторият е за късмет.
 • На дъното на нов пот се поставя монета, която привлича пари.
 • Когато цветето расте голямо и силно, на листата се окачват китайски монети като символ на финансовото благосъстояние.

Забележка! Експертите препоръчват да говорите с растението, да му благодарите за помощта и успеха.

Растения с корени могат веднага да бъдат засадени на постоянно място

Как да засадите парично дърво в саксия, за да привлечете пари

За да може паричното дърво да донесе финансов късмет, се препоръчва:

 1. Поставете четен брой монети в саксията на дренажния слой и след това засадете цветето. По-добре е те да са от една и съща деноминация.
 2. Талисманът е засаден на нарастващата луна.
 3. След засаждането под саксията се поставят няколко хартиени банкноти.

Цъфтящото растение е знак за късмет

В коя саксия трябва да засадите парично дърво, така че то да носи пари

За да може растението да насърчи финансирането, е важно да изберете правилния съд.Когато избирате, обърнете внимание на:

 • Материал. Саксията трябва да е от естествени материали - керамика или глина.
 • Контейнерът е избран в черно, зелено или червено. Те привличат късмет, успех и просперитет.
 • Потът може да съдържа символи на Фън Шуй или изображения на китайски монети.

Допълнителна информация! Не трябва да избирате голяма тенджера, достатъчен е средно голям съд.

Конспирации при засаждане и поливане на дебела жена

При засаждането на парично дърво се извършват специални ритуали и се четат конспирации, които засилват ефекта на растението.

Преди засаждане се говори вода. За това 1 литър вода се излива в емайлиран съд. След това във водата се потапя сребърен кръст и се оставя за 3 дни. Декорацията се изважда, вода се излива в бутилка на светлината на луната. По това време се чете следната конспирация:

Водица сестра, нека Крассула се напие

За да ви заредим с енергията на парите.

Ако е предопределено да се сбъдне,

Нека късмет дойде в къщата ми.

Амин. Амин. Амин.

Монетите се поставят в саксията преди засаждането.

В резултат на това водата се използва за напояване на цветето. По време на засаждането се произнасят и конспирации, които стимулират развитието на културата. Например, поставяйки монета в гърне, те казват:

Нека дървото да расте в къщата.

Ще ми донесе много пари.

Ще покрия монетата във влажно парче земя.

Ще донеса голяма заплата в къщата.

Богатите хора ще дадат щедрост.

Няма да изпитвам повече притеснения за парите.

Нека е така заповядано! Да, три пъти изпълнено! Ключът е заключен!

Амин. Амин. Амин.

Има и друга конспирация, която се произнася, докато се слагат монети в гърне: „Монета до монета, лист до лист“. Когато всички пари са положени, те казват следното: „Ти ще растеш, но аз ще цъфтя в богатство. Това е моята воля. Нека е така! ".

Как правилно да се грижим за парично дърво, така че парите да текат

Грижата за растенията е важна. Експертите по Фън Шуй препоръчват да се следват правилата:

 • Водата за напояване се настоява за монети, а самият процес за напояване се извършва в сряда - финансов и енергиен ден.
 • Поставете пота на южния или югоизточния прозорец - отстрани на привличането на финанси.
 • След слизането се завързва червен конец или панделка. Върху тях окачват монети или хартиени банкноти.

Забележка! Важно е да наблюдавате близките растения. Не трябва да оставяте цвете до кактусите, за да избегнете енергийни смущения.

За да привлече богатство, дървото на парите трябва да бъде обичано. В къщата трябва да има благоприятна среда. При постоянни скандали растението няма да може да получава положителна енергия и ефектът му ще бъде минимален.

Какво да направя, ако дървото на парите е умряло

Въпреки факта, че копелето е непретенциозно растение, не са изключени и случаи на нейната смърт. За съжаление това явление често се случва поради неправилна грижа. Ако се появят признаци на цветна болест, се предприемат спасителни мерки:

 • Растението, стволът, листата и клонките се изследват внимателно. Може би цветето е засегнато от болест или вредни насекоми, които се изхвърлят с помощта на специални средства.
 • Културата се отстранява от саксията и кореновата система се изследва внимателно. Ако е необходимо, отрежете изгнилите корени.
 • Възстановеното растение се трансплантира в нова саксия.
 • Разрешено е използването на антисептици за лечение на цветя.
 • Листата се измиват със сапунена вода.

На бележка! След проведените процедури се препоръчва да се осигури нормална грижа за културата и внимателно да се следи влажността на почвата.

На дървото се окачват монети, за да привлекат късмет

Паричното дърво, когато се засажда правилно и се грижи за него, е лесно да се отглежда. Тя може да се превърне в прекрасен талисман и да донесе късмет и просперитет. Положителната атмосфера в дома е важна. Засаждането и отглеждането са придружени от специални конспирации и ритуали, които ще помогнат за увеличаване на циркулацията на енергия. Ако спазвате правилата, тогава в къщата винаги ще има пари.

гост
0 коментари

Стайни растения

Градина