Pelargonium Fischers Appleblossom - засаждане и грижи

Pelargonium Fischers Appleblossom е декоративна култура с буйни цветя. За да бъде отглеждането на здравец успешно, то се нуждае от цялостни грижи. Тя трябва да бъде изчерпателна.

Пеларгония "Appleblossom" - какъв вид цвете е, към какво семейство принадлежи

Apple Blossom се превежда като "ябълков цвят". Благодарение на постиженията на животновъдите беше възможно да се получат не само розови цветя, но и други сортове здравец. Тази култура принадлежи към семейство Гераниум.

Културата се характеризира с красиви декоративни съцветия

Кратко описание, история на произхода или селекцията

Pelargonium Apleblossom Rosebud е разработен от германската компания Pelargonium-Fischer. В сметката си има около 1200 вида цветя.

Растенията от този тип култури са трайни насаждения с разклонени стъбла, дълги дръжки и пръстовидни листа. Дори у дома, върху културата се образуват плодови шушулки със семена.

Сортове стайни растения с имена, как изглеждат

Има доста разновидности на културата, всяка от които има определени характеристики.

  • Фишерс Appleblossom. Pelargonium Fischer Apleblossom е прекрасен сорт здравец от розов пъп. Има бледорозови съцветия с червена или прасковена граница, които образуват буйни четки. Pelargonium Fisher се характеризира с обилен цъфтеж от май до август.
  • Ungarisk Appleblossom. Това е зонирана пеларгония, която има богати кадифени венчелистчета с люлякова граница и бяла долна страна. Съцветията са буйни и плътни. Те имат високи дръжки, които изглеждат много тържествено. Културата има енергични, големи храсти.
  • Роузпъст Уестдейл Appleblossom. Листата на тази пеларгония имат необичаен цвят. Те се характеризират с централна зона и голяма млечна граница. Цветовете на растението са бели на цвят и имат махрова текстура. Те приличат на полуотворени рози. Pelargonium Appleblossom Rosebud е с големи размери.
  • Рицар Appleblossom F1. Този непретенциозен хибрид цъфти през цялата година. Растението има розово-карминови съцветия с розов център. Листата са с необичаен цвят. Основният им фон е черешовокафяв, а около ръба има яркозелена граница.
  • Exotica Appleblossom. Това е компактно растение, което се характеризира с плътни цветя с бледорозов цвят. Културата се отличава с дълъг цъфтеж.
  • Честит Appleblossom. Сортът е много популярен. Централната зона на листата прилича на пеперуда. Високи и тънки цветни дръжки са украсени с бяло-розови съцветия.

Важно! Pelargonium Happy Appleblossom се нуждае от висококачествени грижи и систематично поливане. Трябва да се оформят храсти, за да се разклоняват.

Как да се грижим за Pelargonium Aplebloss у дома

За да процъфтява културата, трябва да се грижи добре за нея.

Осветеност и температурни условия

Растението се нуждае от достатъчно светлина. Трябва да се постави на южния или югозападния прозорец. Ако това не е възможно, използвайте специална подсветка.

През лятото оптималният температурен режим е на ниво от + 20 ... +25 градуса.С пристигането на студено време тази цифра трябва да бъде най-малко +15 градуса.

Правила за поливане и влажност

Растението понася добре сушата и страда от прекомерна влага в почвата. Поливането на културата не трябва да бъде много изобилно. Това трябва да се прави само когато почвата е напълно суха. През зимата почвата не трябва да се навлажнява. Реколтата трудно понася пръскането.

Важно! Пеларгонията трябва да се полива внимателно, за да се избегне попадането на влага върху цветята. За да направите това, трябва да използвате мека, утаена вода.

Културата трябва да се навлажни навреме

Подхранване и качество на почвата

За хранене на растението можете да използвате готови формулировки. Подходящи са минерални продукти или препарати за цъфтящи култури. Най-добре е обаче да се използват специализирани формулировки, които са подходящи за здравец.

Размер на контейнера за цветя

Не много голяма саксия е подходяща за цвете. С развитието на храста може да се премести в голям контейнер.

Подрязване и презасаждане

За първи път здравецът трябва да бъде отрязан след цъфтежа. В този случай е останала само половината от височината на леторастите. В края на февруари трябва отново да отрежете храста, оставяйки стъблата с 3-4 възли.

Забележка! Всяка година здравец се трансплантира в по-свободни контейнери. Не трябва да е твърде голям, в противен случай храстът няма да цъфти нормално.

Особености на цъфтящите растения

Културата се отличава с обилен и буен цъфтеж. За да отгледате красив храст, трябва добре да се грижите за него.

Период на активност и почивка

Мушкатото цъфти от ранна пролет до средата на есента. През периода на почивка пеларгониумът трябва да се съхранява в хладно помещение и да не се храни.

Видове и форма на цветя

Културата има буйни съцветия, които приличат на рози. Те се отличават с богат или нежен розов цвят.

Пеларгонията се характеризира с буен цъфтеж

Размножаващ се здравец чрез резници

Културата се размножава добре чрез резници. За да направите това, накиснете върховете с 2-3 възли в разтвора на Kornevin. След това ги поставете в контейнери с мокър торф или пясък. Появата на пресни листа показва развитие на корените.

Нарастващи проблеми, болести и вредители

При отглеждане на здравец съществува риск от гниене или вирусна инфекция. Може да страда и от нападения от вредители.

Как да се справим с тях

За да предотвратите появата на заболявания, трябва да използвате фунгициди - Fitosporin, Fundazol. За предотвратяване на нападения от насекоми се използват инсектициди - Calypso или Aktara.

С развитието на болестите листата се оцветяват.

Pelargonium Fischers Appleblossom е много популярен сред производителите на цветя. За да може храстът да цъфти и да се развива великолепно, той се нуждае от пълна грижа. Той трябва да включва правилния режим на поливане, подрязване, подхранване.

гост
0 коментари

Стайни растения

Градина