Pelargonium Millfield Rose

Pelargonium Millfield Rose е популярна хибридна култура с отлични декоративни свойства. За да успеете да отгледате цвете, трябва да му осигурите качествена грижа, която да съответства на сортовото описание и характеристики.

Pelargonium Millfield Rose (Milfield Rose) - какъв е този хибриден сорт

Pelargonium Milfield Rose принадлежи към семейство Гераниеви. Основната му разлика е необичайните съцветия, които приличат на малки рози. Между другото, сянката на венчелистчетата също е нежно розова, което собствениците наистина харесват.

Pelargoria има красиви нежни съцветия

Хавлиените съцветия са характерни за Millfield Rose pelargonium. Мнозина считат тези растения за истинските първи дами сред цветята и признават, че дори розата не е толкова красива.

Кратко описание, история на произхода или селекцията, как изглежда

Pelargonium Milfield Rose съчетава характеристиките на зонирана и бръшлянова култура. Тези особености се отразяват в декоративните свойства на културата.

  • Цветът и формата на листата показват, че принадлежат към зоналните сортове.
  • В същото време развитието и формата на издънките напомнят по-скоро на бръшлянови листа.

Растението има големи и обемни съцветия. Те придават на цветето декоративни свойства. Тежестта на цветята създава нужда от жартиера и навременна резитба. В противен случай културата се трансформира в ампелно растение. Освен това цъфтежът му ще бъде по-малко изобилен и буен.

В описанието на Pelargonium Millfield Rose се казва, че храстите имат големи и ярки листа. Те изглеждат красиви и достатъчно декоративни.

При наситена светлина по листата се вижда кафява ивица, което потвърждава, че сортът принадлежи към зоналните сортове.

За справка! В Русия любителите на стайни цветя четат името по различен начин: някои наричат ​​Милфред роза пеларгония, други Милфийлд роза. Някои дори смятат, че това е различен вид, наричайки здравец Милфилд роза.

Как да се грижим за Milfield Rose pelargonium у дома

За да успее да отглежда растение, той трябва да осигури пълна и висококачествена грижа.

Осветеност и температурни условия

За културата трябва да изберете оптималния температурен режим. Трябва да е при +20 .. + 27 градуса.

За да се образуват пъпки по храстите и да се появят махрови съцветия, растението се нуждае от достатъчно дневна светлина. Трябва да е поне 14 часа. Понякога има нужда да се използват фитолампи. Благодарение на това е възможно да се постигне зимен цъфтеж на културата.

С пристигането на топлина растението може да бъде засадено в открита почва. За него трябва да изберете добре осветено място. Също така е допустимо да изнесете храстите на балкона или терасата. В този случай трябва да се уверите, че над растението има частична сянка и храстите да не изгорят.

Правила за поливане и влажност

Пеларгонията трябва да се полива обилно, но не се препоръчва преовлажняването на почвата. Пресушаването на бучка пръст също е нежелателно. В този случай съществува риск от падане на листата на културата, което намалява нейните декоративни свойства.Излишната влага провокира гниене на корените - в такава ситуация няма да е възможно да се спаси културата.

Поливайте почвата, докато изсъхне. През зимния сезон честотата на почвената влага значително намалява, тъй като пеларгонията си почива.

Важно! За поливане на пеларгония е подходяща мека, утаена вода със стайна температура. Използването на студена течност провокира гниене на кореновата система.

Пръскането на реколтата не се препоръчва. В този случай листата трябва систематично да се почистват от прах. Едва влажна кърпа е подходяща за тази манипулация. Изсушете цветето на слънце веднага след процедурата.

За буен, обилен цъфтеж културата изисква достатъчно осветление.

Подхранване и качество на почвата

За да може растението да се радва с буйни цъфтежи възможно най-дълго, храстът се нуждае от допълнително хранене. Храненето трябва да се използва много внимателно. Излишъкът от тор ще доведе до нежелани последици.

  • През пролетта се препоръчва да се оплоди този представител на здравец с азотни агенти. Благодарение на такива препарати е възможно да се постигне увеличаване на зелената маса.
  • Преди началото на образуването на пъпки, азотсъдържащите агенти се анулират. През този период храстите трябва да използват калий и фосфор. Благодарение на такива вещества се образуват красиви съцветия.

За хранене на пеларгония можете да използвате комбинирани минерални продукти, които се продават в магазините - те имат балансиран състав.

Размер на контейнера за цветя

За пеларгония е подходяща средно голяма саксия. Твърде просторният капацитет води до активен растеж на храста. В същото време цъфтежът може да бъде много лош.

С развитието на културата се избира голям капацитет и се трансплантира пеларгонията Milfield Rose.

Подрязване на пеларгония

За да се получи красиво компактно растение, понякога трябва да се реже. Процедурата насърчава обилен цъфтеж и подмладяване на културата. Развитието на издънките трябва да се следи през целия вегетационен период. С настъпването на есента се извършва подмладяваща резитба. В този случай трябва да премахнете стари и болни клони.

Интересно е! Има и друг много подобен сорт растения - скъпоценен камък Милфийлд. Но тази култура се характеризира с напълно двойни съцветия.

Особености на цъфтящите растения

Културата се характеризира с буен и обилен цъфтеж, на леторастите се появяват атрактивни розови съцветия. Това прави храста декоративен.

Цъфтежът на растението продължава от пролетта до есента. През този период той служи като истинска декорация на стаята. През зимата културата започва период на почивка. По това време трябва да намалите броя на поливанията и да изоставите торенето.

С подходящи грижи културата цъфти пищно

Защо периодът на цъфтеж може да не дойде

Липсата на цъфтеж може да се дължи на нарушение на агротехническите препоръки. Този проблем възниква при неправилно поливане или нарушение на режима на торене.

Внимание! Често пеларгонията спира да цъфти, ако не е било позволено да си почине дълго време, стимулирайки принудително цъфтежа през цялата година.

Размножаване на цветя чрез резници

Препоръчва се културата да се размножава чрез резници. За да направите това, в здраво растение трябва да отрежете стъблата с височина 15 см. Тази процедура може да се извърши през пролетта или есента. Необходимо е отрязаните фрагменти да се вкореняват в плодородна почва.

Най-лесният начин за размножаване на пеларгония е чрез резници

Нарастващи проблеми, болести и вредители

При отглеждане на растение съществува риск от пожълтяване и падане на листата. Такива проблеми най-често се причиняват от липса на осветление.

При прекомерно поливане се появяват воднисти мехури по листата. Това означава, че растението няма време да изпарява влагата.

На чист въздух здравецът може да се зарази с гъбични инфекции.

Как да се справим с тях

За да се предотврати гъбична инфекция, храстите трябва да се третират със сложни фунгициди. За да се справите с вредните насекоми, се препоръчва използването на инсектицидни препарати.

С развитието на болести по листата се появяват кафяви петна.

Pelargonium Milfield Rose е прекрасна декоративна култура, която служи като истинска декорация на стаята. За да може растението да цъфти обилно и пищно, то се нуждае от висококачествени грижи.

гост
0 коментари

Стайни растения

Градина