Pelargonium PAC Salmon Komtess

Pelargonium Pac Salmon Komtess е цяла група сортове. Те включват розови, зонални, бръшлянови култури. Те имат отличителни черти и изискват спазване на редица препоръки за грижи.

Pelargonium PAC Salmon Komtess: обща информация

Пеларгониевата сьомга (PAC Salmon) принадлежи към семейство Гераниеви. Той има определени характеристики.

Растението идва от Южна Африка. Сортът пеларгония Salmon Comtesse е хибрид, получен от немския разсадник PAC Elsner. Културата се характеризира със своя привлекателен външен вид и устойчивост на различни фактори.

Пеларгонията има отлични декоративни свойства.

Описанието на растението включва следните характеристики:

 • височината на храстите е 25-35 см;
 • хармонична структура на културата - растението изглежда изискано и не се простира;
 • тъмнозелена зеленина;
 • сенникови съцветия на вертикални дръжки, покрити с пух;
 • големи двойни цветя с бледорозов цвят.

През лятото културата се развива добре на открито. Той е в състояние да издържа на температури до -7 градуса.

За справка! В допълнение към Comtess, тази категория включва голямо разнообразие от сортове пеларгоний - портокал (PAC Salmon Orange), Princess (PAC Salmon Princess), Knight (PAC Salmon Night). В допълнение, много подобна сьомга Pelargonium Priory е отгледана в детската стая.

Растението се характеризира със следните предимства:

 • отлични декоративни свойства;
 • лекота на грижи;
 • дълъг и буен цъфтеж.

Единственият недостатък на културата се счита за доста високата цена на резници. Вкоренено растение ще струва около 500 рубли.

Растението има красиви махрови съцветия

Лечебни свойства

Pelargonium Salmon Komtess се характеризира не само със своите отлични декоративни свойства. Това растение има ползи за здравето. Ключова характеристика на културата е способността й да възстановява нормален микроклимат в една стая.

Като част от този представител на здравец има фитонциди. Тези съставки помагат в борбата с микробите във въздуха. Това го прави по-чист и здрав. Ключовото действие на растението е борбата с вирусите и бактериите.

Отглеждане на пеларгония PAK Сьомга Comtesse

За да отглежда успешно Pac Salmon pelargonium, тя се нуждае от качествени грижи.

Осветеност и температурни условия

Растението реагира негативно на пряка слънчева светлина. Поради това не се препоръчва да го засаждате на открити площи. Идеална е сенчеста зона, която се проветрява добре. Когато засаждате култура на открито, тя трябва да бъде поставена под храст или дърво.

Важно!Не трябва да поставяте растението близо до други култури, особено здравец. Това може да причини развитието на различни заболявания.

Pelargonium Comtess е подходящ за умерен температурен режим. През лятото културата се развива нормално при температура от +17 .. + 23 градуса. През зимата растението изисква по-хладни условия. В този случай температурата трябва да бъде +13 .. + 15 градуса.

Ако културата расте на открито, тя трябва да бъде внесена на закрито за зимата. Засаждането на цвете на открито е допустимо само след преминаване на риска от нощни студове.Твърде ниските температури се отразяват негативно на цъфтежа на културата, така че не трябва да е в студа.

Правила за поливане и влажност

Растението се нуждае от умерено поливане. Излишното количество течност влияе отрицателно върху състоянието на храстите.

Почвата трябва да се навлажнява 1-2 пъти седмично. За тази цел е подходяща само мека и утаена вода. Не трябва да пада върху листа и листенца. В противен случай има голяма вероятност да ги изгорите.

Подхранване и качество на почвата

Препоръчително е да се прилагат торове на всеки 2-3 седмици. Това трябва да се прави само след поливане. Най-добре е да използвате комбинирани минерални продукти за това. Те трябва да съдържат калий, фосфор, магнезий.

Важно! Препоръчително е да се прилагат торове преди и след цъфтежа. По-добре е да не използвате пресен тор, тъй като рискът от паразити се увеличава.

Растението трябва да бъде оплодено навреме

Размер на контейнера за цветя

Pelargonium PAC Salmon Komtess се нуждае от средно голяма саксия. Контейнерът, който е твърде голям, няма да работи. Това ще доведе до активно развитие на храста и по-оскъден цъфтеж.

Подрязване и презасаждане

Този сорт пеларгоний се развива бързо. Ето защо е много важно да се оформят храсти. Ако не отрежете растението навреме, съцветията ще станат по-малки и храстът няма да бъде толкова декоративен.

Старите издънки трябва систематично да се отстраняват. Прищипете младите клони, за да ускорите страничното разклоняване.

Преместете реколтата в по-голяма саксия, докато расте.

Особености на цъфтящите растения

Растението се характеризира с буен цъфтеж и отлични декоративни свойства. За да бъде по-обилно, се изискват качествени грижи.

Цъфтящата култура продължава от пролетта до есента. През зимата растението започва период на покой. През този период трябва да се полива по-малко и да се изключи използването на торове.

Ако сьомгата Comtesse не почива през студения сезон, то следващия сезон е малко вероятно да зарадва собственика с красотата на буйни цветя.

Внимание! При правилно поддържане, пеларгонията ще удари с двойни съцветия, които образуват буйни гроздове. Те изглеждат много впечатляващо в комбинация с тъмнозелени листа.

С подходящи грижи културата цъфти пищно

Методи за размножаване на цветя, когато е по-добре да го направите

Растението се препоръчва да се размножава чрез резници. Това е най-простият и достъпен вариант, който ви позволява да запазите сортовите характеристики на културата. С метода на размножаване със семена няма да е възможно да се постигнат необходимите резултати.

За да извършите резници, трябва да направите следното:

 1. Отрежете апикалния издънка от майчиния храст. Дължината му трябва да бъде 7 cm.
 2. В рамките на 8-10 часа издънката трябва да се изсуши - за това трябва да се увие в хартия.
 3. След това поставете резника в чаша, пълна с пръст.
 4. След 10-20 дни издънката образува корени.

Можете също така да отглеждате кореновата система във вода. Този метод обаче не ускорява вкореняването на леторастите. Освен това течността може да доведе до гниене на стъблото, така че този метод обикновено не се използва.

Важно!За да може растението да пусне корен по-бързо, то трябва да се постави на осветена перваза на прозореца. Систематичното поливане също е важно.

Нарастващи проблеми, болести и вредители

Пеларгонията може да страда от развитие на патологии или нападения от насекоми. От болестите най-опасни са стъбло, корен, сиво гниене. Тези гъбични инфекции са причинени от некачествени грижи. Те са причинени от преовлажняване на почвата или въздуха, прекомерна плътност на засаждане, липса на топлина и светлина.

От паразитите културата страда в по-голяма степен от атаките на паякови акари, белокрилки и листни въшки. При първата поява на вредители трябва внимателно да измиете листата и стъблата със сапунена вода.

С развитието на болестите храстите пожълтяват

Как да се справим с тях

Невъзможно е да се справите с кореновото гниене. Други патологии могат да бъдат премахнати с помощта на химикали (фунгициди), които се продават във всеки градинарски магазин.

За да избегнете заразяване на храстите от паразити, трябва систематично да изследвате културата за наличие на яйца или ларви. В случай на сериозно увреждане на храстите от вредители, струва си да използвате системни инсектициди.

Pelargonium Pak Salmon Comtess има отлични декоративни свойства. Това растение служи като декорация за всяка стая. За да цъфти пищно и обилно, е важно да се грижите правилно за културата.

гост
0 коментари

Стайни растения

Градина