Защо не можете да държите теменужки у дома - истина или измислица?

Такова красиво и изискано цвете, като виолетово, е обгърнато от маса знаци за влиянието върху съдбата на човек. Според единия от тях виолетовото има отрицателно въздействие върху личния живот, а другото казва, че привлича положителна енергия в къщата. За суеверен човек изборът на цветове за дома винаги е от значение. Ето защо, преди да поставите теменужка на перваза на прозореца в саксия, си струва да изучите основните признаци.

Признаци в живота на човека. Откъде идват знаците

От незапомнени времена хората вярвали в поличби. Някои от тях се предават от поколение на поколение. Много от вярванията са измислени, но въпреки това знанията им са помогнали на хората да се предпазят от неприятни събития. Така например, няма такъв човек, който да не знае, че е крайно нежелателно да се пресича пътя, който е пресичал черна котка, точно както не се препоръчва да се вземат най-важните решения в петък, който се пада 13-ти.

Виолетово във ваза

Виолетовата също не беше пощадена. Хората са свикнали да обвиняват всички за своите провали и растенията не правят изключение. Около цветето живеят както отрицателни, така и положителни вярвания, но дали да вярвате в тях е личен избор на всеки човек.

Важно! Признаците са свързани с цветя с три венчелистчета, както те се наричат, "теменужки". Беше обичай да се идва в гробовете с тези цветя, което доведе до лошо отношение към растението.

Знаци за теменужки

Виолетовата дава на стаята, в която цъфти, хармония и красота. Но младите момичета са предпазливи към цветето. И вината за всички признаци, касаещи личния живот. Така че възможно ли е да държите теменужки у дома, какво казват знаците?

Лилавата виолетка не е растение за суеверните

Отрицателни поличби

Съществуват негативни вярвания, свързани с отглеждането на цвете у дома. Има мнение, че стайното цвете има лош ефект върху устройството на личния ви живот. Не се препоръчва да го отглеждате в къщата на момиче, което планира да се омъжи и да има деца. Дали това съждение е вярно, зависи от нея. Независимо от това, структурата на личния живот зависи от характера на човека и неговата положителна перспектива.

Как растението влияе на личния живот

Теменужката се смята за цвете, което обещава самота на господарката си. Жените, които решават да имат такова растение у дома, са на друго мнение. Домакините отбелязват, че с появата на цвете в къщата в семейството започва да цари хармония, а самото жилище става по-леко и удобно. Някои домакини имат цяла композиция от теменужки на перваза на прозореца, но личният им живот все още блести с дъгови цветове.

Ако в семейството царят кавги, преди да обвините домашното цвете за всички нещастия, струва си да анализирате характера си, вероятно въпросът изобщо не е в цветето. Така че, много омъжени жени, които обичат това красиво цвете, имат прекрасен личен живот в брака.

Интересен факт! От гледна точка на психологията, едно момиче трябва да обича цвете с цялото си сърце, да се грижи за него и тогава това ще промени живота й към по-добро.

Носят ли теменужки самота

Ако човек е настроен на самота, това ще го преследва през целия му живот. Всички нещастия идват от главата. Но според легендата теменужките на перваза на прозореца унищожават поверителността. Хората ги наричаха мужегони.Виолетов мужегон или не? В къщата, където виолетовото расте, съпрузите често се карат, мъжът става раздразнителен, което води до постоянни обвинения и скандали. В друг случай представител на силния пол започва да се чувства неудобно в апартамента и се опитва бързо да напусне границите му.

Наистина ли е теменужката? От гледна точка на психологията, кавгите възникват изключително от невъздържаност и нежелание да почувствате и разберете втората си половина. Раздялата на двойка или разводът на съпрузите се случва само поради проблеми, които те не могат да решат заедно, така че не трябва да се спирате на въпроса дали мъжът е виолетово. Невъзможно е да се разруши силен брак.

Ако в къщата царят скандали и кавги, тогава не бива да мислите, че теменужката е цветето на самотата. Растението не е виновно за нищо. Най-добре е да потърсите помощ от психолози. В психологически курсове на двойката ще се помогне да се научат да се изслушват и да решават заедно проблема, възникнал в отношенията. Да търсиш причината за лошите отношения с партньор в нещастна виолетка е глупав акт, защото е по-лесно да приемеш факта, че теменужките са мужегони, а не да търсиш причината в себе си.

Важно! За хората, чиято зодия е Близнаци, теменужките са най-подходящи.

Положителни признаци

Въпреки целия негативизъм, който цари около нещастното цвете, има и положителни признаци, в които трябва да вярвате, а не да се закачате по въпроса защо не можете да държите теменужки у дома.

Правилната грижа и благоговейното отношение към цветето, привлича пари богатство, късмет и любов към своя собственик. Опитните градинари, които предпочитат да отглеждат теменужки у дома, препоръчват да заровят няколко монети в земята, за да увеличат собствените си доходи, които ще действат като магнит за привличане на пари. Струва си да съхранявате монети в земята през целия живот на Сенполия.

Според източни хора теменужките ще донесат хармония и мир в семейството. Любовта, която обвързва съпрузите, само ще се засилва с годините и бракът ще стане идеален. Има знак, че ако самотно момиче получи виолетово като подарък от жена в щастлив брак, то скоро ще срещне добър неженен мъж. Можете също така да привлечете своето щастие, ако намерите Сенполия в понеделник сутринта и го откъснете.

Забележка! Убежденията не подминавали и децата. Така че, ако цветята на Saintpaulia са станали различни нюанси, тогава една жена трябва да отиде в аптеката и да закупи тест за бременност.

С приемането тази характеристика на цвете означава, че жената е в позиция, но дали е вярна или не, тестът ще помогне да се разбере. Изисканият аромат на теменужки има добър ефект върху състоянието на бебетата, следователно, когато отговаряте на въпроса дали е възможно да отглеждате теменужки у дома, има еднозначен отговор. Да, можеш. Работната сфера също не беше заобиколена от популярните вярвания. Според поличбата, теменужка в офис, където царят кавги и скандали, е в състояние да помири работниците.

Купуването на теменужка не се препоръчва на хора, които са свикнали да мислят негативно и през цялото време очакват неприятности от живота. За такива собственици растението ще умре. Често увяхването на пъпките е свързано с болест на човек, която цветето приема за себе си. Но това е много противоречиво предположение, тъй като теменужката може да умре, включително поради прекомерно поливане.

Допълнителна информация! Цветето ще разкаже и за характера на собственика си. Така че, при хора, които реагират остро на критиките и са агресивни, растението никога няма да пусне корени.

Полу-двойно виолетово у дома

Ползите за виолетовото за здравето

Отрицателните поличби не са нищо повече от измислица. Това мнение се подкрепя от уникалната способност на теменужките да имат благоприятен ефект върху човешкото здраве. Зелената част на гликозидите съдържа етерични масла. Те имат лечебни свойства и помагат на човек да се бори с редица заболявания, а именно:

 • атеросклероза;
 • заболяване на бъбреците;
 • болки в ставите;
 • дерматит;
 • бронхит.

Можете също да използвате растението за отвара.Смята се, че виолетовият бульон е полезен за къпане на бебета, които страдат от:

 • рахит;
 • скрофула;
 • екзема.

Растението се търси и в градинарската среда, където предпочитат да го отглеждат в огромни количества. Помага за изплашване на мравките и стайните хлебарки.

Важно! Категорично е забранено самолечението и използването на всяка народна рецепта за лечение на заболявания. Растението съдържа вредни сокове, които могат да имат пагубен ефект върху човешкото здраве. Преди да използвате каквито и да било рецепти, дори тези, тествани от вашите приятели, трябва да се консултирате с лекар.

Значението на цвета на венчелистчетата

Много признаци се основават на цвета на пъпките. За да се възползвате от цветето, струва си да ги проучите. Важно е да се разбере какво виолетовото носи в къщата и в коя стая е по-добре тя да избере място:

 • Червените пъпки привличат страстна любов, но само при условие, че растението е било купено отдавна и е цъфнало само по себе си. Също така този цвят помага за подобряване на финансовото състояние. В апартамента, където цъфти, собствениците няма да страдат от липса на пари.
 • Лилавите растения ще помогнат на влюбените да намерят взаимно разбирателство в отношенията. И това вече е добър знак. Освен това те ще бъдат обвързани с голяма любов, която само ще стане по-силна с времето. Лилавата красавица ще окаже влияние върху формирането на характера. Собствениците му ще станат по-волеви и интуицията им също ще се увеличи. Категорично е забранено да се избира детска стая за цъфтеж.

Красиви сортове теменужки на перваза на прозореца

 • Сините пъпки ще цъфтят перфектно при творчески личности. Те ще вдъхновят собственика да създава нови творчески проекти и ще му помогнат да избегне обезсърчението. Идеалното решение би било приложението в детските заведения.
 • Бялото помага за постигане на баланс, както и за получаване на нови емоции от живота. Бялата теменужка е талисман срещу негативизъм и кавги между хора, живеещи в апартамент. По-добре е да го използвате в детската стая.
 • Розовата дама ще помогне на собствениците да подобрят здравето си и особено ендокринната система. Розовата виолетка помага за предотвратяване на прекомерен апетит, поради което се използва за декорация на кухни. Самият цвят вече говори за любов, поради което се смята, че пъпките помагат да намерят половинката си.

Интересно! Повече от 16 000 растителни сорта са официално регистрирани в САЩ.

Заслужава ли си да вярваме в поличби

Да вярваш в поличби или не, е личен избор на всеки човек. Удобно е да кажете на всички, че цветето е причината за нещастен живот. В същото време е важно да се разбере, че щастието и всички неприятности на човек са дело на ръцете му, а не на цвете.

Предимства и недостатъци

Вярата в поличбите има своите плюсове и минуси. Плюсовете включват:

 1. Способността да „хванете птицата на щастието за опашката“. Вярвайки в собствените си сили, човек се настройва на очаквания резултат. Вярата в себе си определено ще осигури благоприятен резултат от всеки бизнес.
 2. Придържане към общоприетото поведение. Това се отнася за онези хора, които живеят в села и села и са принудени да засаждат теменужки върху парцела, защото „така е обичайно“. Демонстративното неспазване ще вземе, подигравките им, може да се окаже порицание за човек от другите.
 3. Уважение към вярванията на предците. Не си струва да изоставяте напълно традициите и да оспорвате всеки знак. Някои от тях наистина помагат да живеят. Пример са знаците за отгатване на времето през зимата и т.н.

На бележка! Виолетово означава невинност.

Недостатъци на вярата в поличбите:

 1. Вероятността да бъдеш изгнаник. В общество, в което те категорично отричат ​​достоверността на приемането, човек, който вярва в тях и ги наблюдава, понася подигравки и трябва непрекъснато да обяснява предмета на своята вяра. Често придържането към основите води до дискусии и впоследствие кавги между хората.
 2. Вяра в основите. Изключителната вяра в лошите неща привлича негативизъм. Така че, понякога, след като е разлял сол, човек подсъзнателно очаква кавга с любим човек и се подготвя вътрешно за нея.
 3. Всяко лошо дело се приписва на триковете на злия дух.Виолетовата става най-лошият враг, въпреки че трябва само да анализирате поведението си.

Всяка вяра не трябва да закрива очите и да нарушава здравия разум. Нито едно цвете не може да бъде отговорно за нещастията на човека. Човек създава неприятни ситуации за себе си. Достатъчно е да анализирате характера си и проблемите ще бъдат избегнати.

гост
0 коментари

Стайни растения

Градина